Vad kostar takläggning

takläggare

Priset på ett nytt tak kan i vissa fall betyda en rejäl slant, men det är samtidigt viktigt att veta att man gör någonting som betyder i princip allt för ett hus, man säkrar skyddet. När det sen kommer till vad det faktiskt kostar så är det en fråga om vad man väljer att lägga på sitt hus. Dyrast idag är tegelpannor och det absolut billigaste är takpapp. Mellan de finns exempelvis plåt, betong och shingel, material som är mer eller mindre dyra. På samma sätt som det handlar om storleken på plånboken handlar det också om tycke och smak, vad tycker du passar bäst?

En familj med normalstort hus som skulle vilja byta ut alla sina tegelpannor mot nya får räkna med att priset kan landa på omkring 90 000 kronor, men det är som sagt helt beroende på hur stort taket är samt vilka takpannor det blir. Priset på takläggning är därför ganska svårt att svara på och ett entydigt svar är i princip omöjligt då variationerna är många och variablerna som påverkar priset skiftande. En fördjupning i vad det kostar att lägga ett nytt tak hittar du här.
Vill du istället ta in offerter på ditt takarbete så rekommenderar vi taklaggare.se där kan du snabbt och enkelt göra en offertförfrågan och bli kontaktad av upp till sex seriösa företag.

Det bästa man kan göra som kund är att kontakta återförsäljare eller takläggare för att få en uppfattning om hur mycket det kan tänkas kosta, passa även på att noggrant kolla referenser om du väljer att anlita takläggare den vägen.