Frågor och svar

Här har vi svarat på några olika frågor, om du undrar något – tveka inte, ställ din fråga du med!

Tegel eller betongpannor?
Ofta kan man kanske höra att betong, som är det billigare alternativet, är något lättare att lägga än tegel, men det gäller bara de gamla klassiska tegelpannorna. Tegel är ett naturligt, levande material som åldras väldigt vacker och betong gör inte det på samma sätt. Om man ser på enkelheten i att lägga pannorna så spelar det oftast ingen roll vilket man väljer, dock är betongpannor något tyngre än vad tegel är vilket kan göra processen jobbigare. Betong är dock som sagt ett billigare alternativ. Priset på att lägga tak beror då mycket på vilken typ av pannor du väljer.

Kan jag byta mitt plåttak mot ett tegeltak?
Ja. Tegel, eller betong, är tyngre än vad plåt är men idag så är de flesta hus byggda för att kunna klara av den extra vikt som det innebär att istället lägga på ett tegeltak istället för plåt. Taket är nämligen beräknat att klara betydligt högre vikter då man alltid i konstruktionen beräknar att taket ska kunna hålla för laster av snö och is. Den nya vikten blir med andra ord enbart marginell vid ett byte. Det är dock enkelt att lösa genom att ta in en offerter, enkelt och gratis från flera olika firmor.

Hur hittar jag en takläggare som är seriös?

Via offerttjänster såsom Takläggare.se vet du att företagen som ger dig priser är manuellt granskade och innehar F-skattesedel. men kolla alltid upp takfirmornas referenser innan du accepterar en offert.

Hur gör jag rent mitt tak?
Första tipset: ta det försiktigt. Andra tipset: Ta det försiktigt. I gamla pannor och tak kan det finnas en hel del sprickor som kan skadas mer eller gå sönder helt om du går lös med högtryckstvätten på dem. Börja helt enkelt med att borsta bort det värsta med en sopborste och avsluta sen med en vanlig vattenslang. Du kan även kontakta takläggare så får du proffsig hjälp.

Skriv en kommentar om du har en egen fråga om takarbeten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.